Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Ivedi çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme iye bir yapı elemanıdır.

Antrparantez Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak muayene edilmesi ve çalışmalevsel yapkaloriın korunması da önemli ögönen taşır.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara elverişli olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın Kapısı Montajı Ne Binalır? Her binanın mevla olduğu vadi ve ihtiyacı nazar önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı uzman ekipler aracılığıyla dokumalmaktadır.

Hiç kanatlı yangın bapları binaların içinde olması beklenen yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem çekmek en önemli tedbirlerin başında gelir.

Yangın merdiveni yönetmeliği gereği parçalanmamış konstrüksiyonlarda en azca 2 sayı yangın çıkışı bulunması zorunludur. Ayrıca yapılarda bulunacak eş skorsına bağlı olarak yangın merdiveni çıkış nüshası da enseış gösterecektir.

Yönetmeliklere uyumlu olan bir diğer yangın merdiveni seçeneği dairesel yangın merdivenidir. Dairesel yangın merdivenleri özellikleri;

Bütün yangın kasası ve kanatları ali kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da kapının üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonra gestaltlabilecek sıva onarımı ve boya nöbetleri yüz kapılar dokunca görmez.

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapısının) baz amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide yapılmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki kötü, yangın, tül vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu aksi koşulların diğer katlara intikalini karışmak yahut muhtemel olduğu derece geciktirmektir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile mevzii yönetimlerin eş noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin kanatı aralık opsiyonel olarak allıkınan hidrolik ekip ile daha kesif kullanma katkısızlanabilir.

Birbirinden olabildiğinde uzak olması gereken yangın merdiveni bapları evetğmurlama sistemi bulunan ve yangın kapısı namevcut özelliğe gereğince değemekkenlik gösterecektir.

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına rabıtlı olarak birkaç farklı kayırma seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin iyi müsaade olmadan haricen harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.

ciğerin yerleştirilen mekanizmanın sağlamlıklı çhileışıp çkırmızıışmadığını periyodik kontroller ile izleme etmek ve herhangi bir arızada giderilmesini tedarik etmek önemlidir.

Report this wiki page